Sky: 'We hebben getwijfeld aan Froome'

Foto: courtesy
Philippe Huguenin

Foto: courtesy
Philippe Huguenin

Met nog vier koersdagen voor de boeg valt de Vuelta stilaan in een beslissende plooi. In afwezigheid van enkele toppers als Contador en de Schlecks herbergt het klassement een aantal verrassingen. De Brit Christopher Froome van Sky is als nummer twee de opvallendste.

Op 26-jarige leeftijd komt Chris Froome voor het eerst boven water op topniveau. Gisteren nog won de Brit van Sky op indrukwekkende wijze de 17e rit met aankomst bergop. Met 13 seconden achterstand op leider Cobo steekt hij voorlopig ook ploegmaat en favoriet Bradley Wiggins de loef af in Spanje.

"Hij verrast ook ons", zegt Sky-ploegleider Steven de Jongh in een gesprek met Sporza. "In de Ronde van Zwitserland reed hij door een parasiet nog heel wisselvallig. We twijfelden om hem mee te nemen naar de Vuelta, maar na meerdere behandelingen hadden we er goede hoop op dat hij in de Vuelta kon laten zien wat hij in Zwitserland bij vlagen had getoond."

"Bovendien gaf Bradley (Wiggins, red) aan top tien te willen rijden en hadden we bergop meer steun nodig. Froome is een echt klimmerstype en heeft een goeie tijdrit in de benen. Omdat het hem hier steeds beter verging, is zijn zelfvertrouwen ook blijven groeien."

Bij Sky wrijven ze zich in de handen met de ontbolsterende Froome. "Chris ontdekt nu dat hij een renner van wereldklasse is", gaat De Jongh voort. "Hij heeft zijn krachten leren te verdelen en steekt veel op van Wiggins, waarmee hij een kamer deelt."

Nog vier dagen resten Froome om zijn kleine achterstand op leider Cobo goed te maken. "Of we de eindzege nog kunnen pakken? Die hadden we gisteren moeten grijpen", denkt De Jongh. "Realistisch gezien wordt het heel moeilijk, want Geox zal niemand meer laten rijden."


Warning: include(includes/googleintblok.inc ) [function.include]: failed to open stream: No such file or directory in /home/sitiodecic/domains/sitiodeciclismo.net/public_html/txtzfiche.php on line 708

Warning: include() [function.include]: Failed opening 'includes/googleintblok.inc ' for inclusion (include_path='.:/usr/local/lib/php') in /home/sitiodecic/domains/sitiodeciclismo.net/public_html/txtzfiche.php on line 708